Glutenfri sjokoladeterte med rabarbra og jordbær

Glutenfri sjokoladeterte med rabarbra og jordbær

Våren er vel den fineste tiden på året? Og når det spirer og gror får jeg alltid lyst til å lage noe av sesongens råvarer. Jeg dro ikke på rabarbraslang dette året, for jeg fikk med meg en gjeng fine rabarbrastilker fra mine foreldre etter besøk der i helgen. Og jeg visste ikke at de faktisk hadde deeen fine rabarbraplanten nå på hytta, så nå vet jeg hvordan jeg løser dette neste år ;)

Jeg har søkt flere kilder til fristende oppskrifter og fant blant annet en på Trines matblogg som jeg testet ut , glutenfri så klart. Og basert på responsen fra dere da jeg delte den så legger jeg her ut oppskriften :)

Dette trenger du:

  • 1 pose paimiks fra Det Glutenfrie Verksted – det følger med to mikser i en pakke og du bruker da den ene
  • 1 egg
  • 80 gram smør
  • 60 gram melis
  • 2-3 ss bakekakao
  • 4-6 ss vann

Dette trenger du til fyll:

  • 400 gram rabarbra kuttet i biter
  • 75 gram rårørsukker
  • 1 vaniljestang
  • 350 gram jordbær i biter (hold av noen hele til pynt)
  • Sitronmelisse til pynt

Dette gjør du:

Tertebunn:

  • Følg fremgangsmåten på baksiden av miksen.
  • Legg deigen kaldt, minimum 30 min.
  • Legg deigen på et bakeark og legg et nytt bakeark oppå før du kjevler deigen ut til en jevn og fin flate.
  • Legg deigen inkl bakeark i en paibunn og dra forsikt av det øverste bakearket.
  • Prikk bunnen med gaffel før du steker i ca 10 min på 200 grader.
  • Avkjøles. Jeg laget tertebunnen kvelden før. 

Fyll:

  • Skyll rabarbraen og del opp i like biter. 
  • Legg i en kjele og tilsett sukker.
  • Splitt vaniljstangen i to, skrap ut frøene og ha både stang og frø i kjelen.
  • Gi blandingen et forsiktig oppkok og la den småkoke til rabarbaraen begynner å gå i oppløsning. 
  • Tilsett ca 300 gram jordbær og rør forsiktig sammen
  • Ha blandingen i en bolle og sett til avkjøling. 

Fjern vaniljestangen fra blandingen, og la saften sile av seg før du heller blandingen over terteskallet. Monter terten like før du skal servere for om den blir stående blir den fort litt soggy. Dekorer med halve jordbær på toppen og pynt gjerne med litt sitronmelisse. Pisk litt krem og server!

God fornøyelse! <3