SøT BAKST

I tilegg til å savne godt, glutenfritt brød så er vel søt gjærbakst nummer to i rekken? Det å få til vellykket gjærbakst kan være en utfordring selv med vanlig bakst, men må du bake glutenfritt så er det viktig med gode råvarer og litt ekstra tålmodighet (hvertfall i starten). Gjærbakst er et bakverk som kan varieres i det uendelige, og du kan lage alt fra boller med eggekrem og vanlige rosinboller til mer kreative varianter. Alle mine oppskrifter er basert på naturlige, økologiske råvarer, og jeg er stolt av å kunne tilby litt sunnere bakemikser for deg som ønsker, eller trenger glutenfri mat.

EN MIKS SOM GIR UTALLIGE MULIGHETER

Min glutenfrie Søt Bakemiks er et glimrende utgangspunkt for mange ulike typer bakst. Jeg har samlet noen deilige forslag her, for eksempel melkefrie boller, bringebær bollekake, glutenfri eplekake og bollesnurr, og håper dette kan inspirere deg til å finne nye favoritter.

  • Glutenfrie vaniljeboller Glutenfrie vaniljeboller
    01/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted
    Glutenfrie vaniljeboller

    Supergode boller fylt med vaniljekrem! 

    Dette trenger du:

    • 1 pose Søt Bakemiks fra Det Glutenfrie Verksted
    • 1/2 pakke fersk gjær
    • 2 dl melk
    • 143 gram kesam eller soyayoghurt
    • 25 gram smør, smeltet
    • 1 pk Piano vaniljekrem – eller lag din egen hjemmelagede vaniljekrem ved å følge denne linken .
    • 1 egg til pensling (ikke nødvendig)

    Dette gjør du:

    • Følg fremgangsmåten på baksiden av posen – sett deigen til heving 30-45 min.
    • Legg en silikon/ bakematte på kjøkkenbenken og ta deigen ut av bakebollen, elt med litt ekstra mel om nødvendig.
    • Del opp deigen i 12 like deler.
    • Ta en del av gangen og lag en bolle som du så trykker flat.
    • Ta en spiseskje med vaniljekrem og legg på i midten av leiven.
    • Brett så deigen rundt kremen og legg på stekebrett kledd med bakepapir med skjøten ned.
    • Etterhev i ca 30 min.
    • Pensel med egg (ikke nødvendig)
    • Stekes på 210 grader 10-15 min. Følg med på tiden.
    • Avkjøles på rist

    Dryss litt melis over eller pynt med melisglasur og nyyyt :)

    Les mer
  • Bollesnurr
    01/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted
    Bollesnurr

    En miks, mange muligheter!! Har du miksen Søt Bakemiks i hus og det frister med noe skikkelig godt så synes jeg denne er verdt en bakst. 

    Dette trenger du:

    • 1 pose Søt Bakemiks
    • 1/2 pk fersk gjær
    • 1,5 dl (143 gram) kesam
    • 20 g smør
    • 2 dl melk
    • 1/2 pk vaniljekrem
    • Kanel
    • Egg til pensling
    • Melis til dekor

    Dette gjør du:

    • Følg fremgangsmåten på baksiden av posen med miks. NB! Husk at kesam varmes opp sammen med melk, og smør, for fingervarm temperatur før du rører ut fersk gjær.
    • La deigen heve godt, gjerne 1 time, i bakebollen. I mellomtiden finner du frem silikonmatte, kjevle, vaniljekrem og kanel.
    • Legg deigen på silikonmatten og elt litt sammen før du bruker kjevla til å kjevle ut et rektangel. Deigen skal ikke være klissete, men skulle den være det så har du litt ektra mel tilgjengelig til utbaking. Så smører du på vaniljekrem og strør på kanel. Ønsker du mer søtt kan du strø litt rårørsukker på toppen.
    • Rull så deigen sammen på langs. Når du har rullet sammen skjærer du et kutt på langs, men beholder en del i hver ende slik at stykkene holdes sammen. Så tvinner du de to stykkene sammen og sørger for at skjøten kommer opp.
    • Legg brødet på en stekeplate kledd med bakepapir og sett til ny heving, minimum 30 min.
    • Sett ovnen på 200 grader, pensle med sammenpisket egg, og stek i 20-25 min. Følg med på steketiden og ta ut Bollesnurren når den har fått en fin og gylden farge. Avkjøles lett på rist før du pynter med litt melisglasur.

    God fornøyelse!

    Les mer
  • Prinsessekake Prinsessekake
    01/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted
    Prinsessekake

    Hvem ønsker seg ikke en ekte prinsesskake?

    Dette trenger du:

    • 1 pose Søt Bakemiks
    • 1 pk Tine vaniljekrem (eller du lager den selv fra bunn av)
    • 1 kakeform 26 cm
    • Smør
    • Kanel
    • Sukker
    • 1 egg
    • Melis

    Dette gjør du:

    • Følg fremgangsmåten beskrevet på posen.
    • Hev deigen i 30-60 min i bakebollen.
    • Legg deigen på en silikonmatte, da sparer du deg for mulig gris. Ha litt ekstra glutenfritt mel tilgjengelig.
    • Kjevl ut ca 1/3 av deigen til en rund leiv og legg i bunn av smurt kakeform eller kle formen med bakepapir. Trykk deigen litt oppover kanten.
    • Smør så på ett lag med vaniljekrem.
    • Kjevle ut resten av deigen til en rektangulær leiv, smør på mykt smør, dryss på kanel og litt sukker.
    • Rull sammen deigen og del opp ca 3 cm tykke boller.
    • Disse legges så i formen. Start med tre i midten og fordel resten rundt.
    • Det kan godt være litt luft siden deigen skal etterheve ca 30 min.
    • Lag en grop i hver bolle og legg på en god skje med vaniljekrem.
    • Pensles med egg (ikke nødvendig) før du steker den på 200 grader i ca 30 min.

    Avkjøles på rist før du pynter med melis. Nytes!

    Les mer
  • Boller med bær Boller med bær
    01/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted
    Boller med bær

    Boller med bær – en ny favoritt! Så fantastisk godt, lekkert å se på og nydelig å servere. Denne bør du prøve! 

    Dette trenger du:

    • 1 pose Søt Bakemiks fra Det Glutenfrie Verksted
    • 1/2 pk fersk gjær
    • 2 dl melk/ alternativt laktosefritt eller soyamelk
    • 25 gram smeltet smør
    • 143 gram kesam (1/2 boks)/ alternativt laktosefri eller soyayoghurt
    • 1,5 ts kardemomme
    • Til fyll trenger du:
    • creme fraiche og/ eller vaniljekrem
    • syltetøy
    • friske eller frosne bær
    • nøtter (pistasj, pekan og mandler)
    • melis

    Dette gjør du:

    • Følg fremgangsmåten på baksiden av posen
    • Pass på at kesam, smør og melk har samme temperatur (fingerlunkent) når du tilsetter gjær
    • Blandes godt i kjøkkenmaskin, minimum 5 min.
    • Sett deigen til heving ca 45 min
    • Form 12 små, eller færre og større boller
    • Sett på et stekebrett kledd med bakepapir
    • Sett til heving ca 30 min
    • Sett ovnen på 200 grader
    • Bruk en skje til å forme grop i hver bolle
    • Legg litt syltetøy og en klatt creme fraiche eller vaniljekrem i hver bolle (jeg tok halvparten av bollene med creme fraiche og resten med vaniljekrem – like gode begge to;))
    • Fyll på med friske/ frosne bær og strø til slutt hakkede nøtter på toppen
    • Stekes i 12-15 min – følg med på tiden

    Avkjøles lett på rist, dryss på litt melis og nyt! <3

    Les mer
  • Fastelavenskrans Fastelavenskrans
    01/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted
    Fastelavenskrans

    Fastelaven er dagen å kose seg med nybakte boller fylt med krem og et lite melisdryss. Inviter gjengen din med på baking, og inviter noen på kaffe og boller?! Lag din egen fastelavenkrans og gjerne noen ekstra boller så skal du se det blir fastelavensfest. Ønsker du en større krans eller flere boller ved siden av dobler du bare oppskriften! 

    Dette trenger du:

    • 1 pose Søt Bakemiks fra Det Glutenfrie Verksted
    • 2 dl melk eller laktosefri melk
    • 1,5 dl (143 gram) kesam eller soyayoghurt
    • 20 gram smeltet smør
    • 1/2 pk fersk gjær
    • 1 egg til pensling (ikke nødvendig)
    • 3 dl fløte
    • Melis
    • Kakeform str 24 cm
    • Bakeark

    Dette gjør du:

    • Følg fremgangsmåten på posen. Pass på at alle våte ingredienser er fingrevarme når du tilsetter miks og gjær (så du ikke dreper gjæren og får harde, tørre boller)
    • Kle kakeformen med bakepapir.
    • Etter at deigen har hevet triller du 10 like store boller. Dette gjør du enkelt med hendene da deigen er perfekt satt sammen til nettopp det.
    • «Kle» kakeformen med bollene lagt i ring, lik bildet.
    • Det ble to boller til overs for meg, som jeg da stekte ved siden av.
    • Sett til ny heving, ca 30 min.
    • Sett ovnen på 200 grader.
    • Pensle med egg (ikke nødvendig).
    • Stekes i 10-15 min, men følg med på tiden.
    • Avkjøles på rist mens du lager krem. Du kan selvsagt fylle med andre favoritter om du har det.
    • Ta av ringen på kakeformen og bruk en lang, skarp kniv til å dele kransen likt. Skulle det «skjære seg» så kan du fint dele kransen opp i bollebiter for så å sette den sammen igjen etter du har fylt med krem.
    • Dryss litt melis på toppen, start fastelavensfesten og nyt! 

    Happy Fastelaven! :)

    Les mer
  • Bollebrød Bollebrød
    01/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted
    Bollebrød

    En artig vri på bollebakingen – og helt klart verdt en bakst! 

    Dette trenger du:

    • 1 pose Søt Bakemiks fra Det Glutenfrie Verksted
    • 1/2 pk fersk gjær
    • 20 gram smør
    • 145 gram kesam
    • 2 dl melk
    • 2 epler
    • 2 ts kanel
    • 1 brødform
    • 1 bakeark

    Dette gjør du:

    • Følg fremgangsmåten på posen. Pass på at alt du tilsetter er lunkent. En enkel måte å sørge for det på er å blande kesam, melk og smør i en liten kjele og varme opp til lik temperatur før du tilsetter bolle miksen.
    • Sett til heving 30 min før du tar deigen og kjevler ut til en leiv som om du skal bake kanelsnurrer. Ha gjerne litt ekstra glutenfritt mel tilgjengelig dersom du synes deigen er for klissete. Ofte holder det å ta litt på selve kjevla før man starter.
    • Skjær så opp 3-4 passe leiver som har størrelse lik brødformen (lengde og bredde), strø så kanel, hakkede eplebiter og litt sukker før du legger de lag vis opp i brødformen. 
    • Sett så til ny heving. ca 30 min før du steker midt i ovnen på 200 grader over- og undervarme i ca 45 min.
    • Avkjøles på rist før du skjærer opp og eventuelt pynter med litt melisglasur.

    God fornøyelse!

    Les mer
  • Sjokoladesnurrer Sjokoladesnurrer
    01/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted
    Sjokoladesnurrer

    Lørdager, uten planer, er vel de beste dagene? Jeg er ihvertfall veldig glad i lørdager, og kanskje i overkant glad i å bake. Tester ut nye muligheter og kombinasjoner til mine mikser og i dag var det sjokoladesnurrer som var i hodet. Jeg finner stadig inspirasjon på nettet, på alle mat bloggere og tips som legges ut. De fleste er jo ikke glutenfrie, men det er det jo relativt enkelt å gjøre noe med. Disse sjokoladesnurrene ble en suksess – og her har du fremgangsmåten.

    Dette trenger du:

    • 1 pose Søt Bakemiks fra Det Glutenfrie Verksted
    • 2 dl melk (kan erstattes med laktosefri melk)
    • 1/2 pk fersk gjær eller 1 pose tørrgjær (jeg må innrømme jeg synes fersk gjør gir best resultat og det sier jeg etter at jeg lenge har ment at tørrgjør fungerer like bra..)
    • 1/2 boks Kesam (ca 143g) (kan også erstattes med soyayoghurt)
    • 20 gram smeltet meierismør
    • 3 ss mykt smør
    • 1,5 ss kakao
    • Litt brunt sukker
    • Sjokoladebiter (Hakket kokesjokolade eller ferdig sjokoladebiter)
    • Bakeark

    Dette gjør du:

    • Følg fremgangsmåten på miksen. NB! Pass på at alt er lunkent når du tilsetter – bland melk, kesam og smør og varm det opp i samme kjele).
    • La deigen heve ca 30 min i bakebollen før du kjevler ut deigen som om du skal lage kanelboller. Bland mykt smør med kakao og litt sukker. Smak deg frem her til hvor søtt du ønsker fyllet. Smør dette utover den ene halve delen og brett så den andre halvdelen over denne.
    • Skjær så passe tykke remser som du så tvinner rundt og legger på stekebrett kledd med bakepapir. Sett til ny heving før du eventuelt pensler meg sammenpisket egg, og setter til steking midt i ovnen på 200 grader, over- og under varme. Steketid ca 15 min, men følg med.
    • Avkjøles kjapt på rist før du inviterer din gjeng til en glutenfri, superdigg sjokoladesnurr! 

    God fornøyelse!

    Les mer
  • Skoleboller Skoleboller
    01/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted
    Skoleboller

    Bolle miksen er forbedret og ny forbedret utgave er lansert Søt Bakemiks. Disse skolebollene kan absolutt anbefales!

    Dette trenger du:

    • 1 pose Søt Bakemiks
    • 1,5 dl Kesam
    • 20 g smør
    • 2 dl melk
    • 1 pk fersk gjær
    • 1 krt vaniljekrem eller du lager den fra bunn om du har tid og lyst

    Dette gjør du:

    • Følg samme fremgangsmåte som på posen ifht øvrige ingredienser og fremgangsmåte.
    • Hev deigen min 30 min i bakebollen før du baker den ut.
    • Form boller og legg på stekebrett kledd med bakepapir, lag en dump i bollen og fyll med ønsket mengde vaniljekrem.
    • Sett til heving ca 30 min, pensle lett med egg
    • Sett ovnen på 200 grader og stek i 12-15min
    • Følg med på tiden da steketiden avhenger både av ovn og størrelse på bollene.
    • Avkjøles på rist før du pynter med glasur og kokos

    God fornøyelse! :)

    Les mer
  • Sjokoladesnurrkake Sjokoladesnurrkake
    01/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted
    Sjokoladesnurrkake

    En miks, mange muligheter!! Søt Bakemiks er redningen, og denne godsaken er det bare å glede seg over og nyte

    Dette trenger du:

    • 2 poser Søt Bakemiks fra Det Glutenfrie Verksted
    • 1 pk fersk gjær
    • 1 boks kesam (alternativt soyayoghurt)
    • 40 g smør
    • 4 dl melk
    • 1/2 boks Nugatti eller Nutella
    • Hasselnøtter
    • Egg til pensling (ikke nødvendig)
    • Melis til dekor

    Dette gjør du:

    • Følg fremgangsmåten på baksiden av posen. NB! Husk at kesam varmes opp sammen med melk, og smør, for fingervarm temperatur før du rører ut fersk gjær.
    • La deigen heve godt, gjerne 1 time, i bakebollen. I mellomtiden finner du frem silikonmatte, kjevle og nugatti/ nutella.
    • Legg deigen på silikonmatten og elt litt sammen før du bruker kjevla til å kjevle ut et rektangel. Deigen skal ikke være klissete, men skulle den være det så har du litt ektra mel tilgjengelig til utbaking.
    • Smør på nugatti.
    • Rull så deigen sammen på langs.
    • Skjær opp deigen i like biter, 3-4 cm tykke.
    • Kle en rund bakeform 24-26 cm med bakepapir og start med å sette en bit i midten og så jobbe deg utover.
    • Sett til ny heving.
    • Pensle med sammenpisket egg (ikke nødvendig)
    • Sett ovnen på 200 grader og stek i ca 20-25 min
    • Riste litt hasselnøtter i en stekepanne.
    • Lag melisglasur og dekorer snurrene med glasur og ristede hasselnøtter 

    God fornøyelse! :)

    Les mer
  • Kardemommekringle med pistasjfyll Kardemommekringle med pistasjfyll
    01/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted
    Kardemommekringle med pistasjfyll

    En miks, mange muligheter!! Søt Bakemiks er redningen, og med denne oppskriften kan du lage en rampete kringe, eller flere små stenger. Uansett så er det fylltet som gjør susen her

    Dette trenger du:

    • 2 poser Søt Bakemiks fra Det Glutenfrie Verksted
    • 1 pk fersk gjær
    • 1 boks kesam (alternativt soyayoghurt)
    • 40 g smør
    • 4 dl melk
    • Egg til pensling (ikke nødvendig)

    Til fyll trenger du:

    • 100 gram mykt smør
    • 2 ts kardemomme (har du tilgang til kardemommekjerner du kan male selv så er det helt klart det beste resultatet)
    • 2 ss rårørsukker eller vanlig raffinert sukker
    • 100 gram grovhakkede pistasjonøtter (usaltede!)
    • Melis til dekor

    Dette gjør du:

    • Følg fremgangsmåten på baksiden av posen. NB! Husk at kesam varmes opp sammen med melk, og smør, for fingervarm temperatur før du rører ut fersk gjær.
    • La deigen heve godt, gjerne 1 time, i bakebollen. I mellomtiden finner du frem silikonmatte, kjevle og gjør klart fyllet.
    • Legg deigen på silikonmatten og elt litt sammen før du bruker kjevla til å kjevle ut et rektangel. Deigen skal ikke være klissete, men skulle den være det så har du litt ektra mel tilgjengelig til utbaking.
    • Smør på blandingen med smør, sukker og kardemomme og strø pistasjnøtter jevnt fordelt utover.
    • Rull så deigen sammen på langs til en lang pølse
    • Bruk en skarp kniv til å gjøre et snitt på langs med pølse men behold sidene hele. 
    • Kle et stekebrett med bakepapir og legg deigen oppå. Form så ønsket kringle ved å tvinne dette sammen. Det oppleves ganske klissete og ujevnt men det gjør ingenting, form den så godt du kan med hendene og sett til ny heving ca 30 min.
    • Pensle med sammenpisket egg (ikke nødvendig)
    • Sett ovnen på 180 grader og stek i ca 40-45 min, dekke gjerne til med bakepapir dersom den blir tidlig brun og viser tegn til godt stekt. 
    • Avkjøl på rist før du pynter med melisglasur og strør litt finkhakkede pistasjnøtter over. 

    God fornøyelse! :)

    Les mer
  • Bringebærkrans Bringebærkrans
    01/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted
    Bringebærkrans

    En miks, mange muligheter!! Søt Bakemiks er igjen redningen, og du slipper unna med at de fleste av ingrediensene er i bakemiksen som igjen gjør hele prosessen enklere.

    Her har jeg bakt en kringle fylt med bringebær - en frisk og god variant. Bruk gjerne det du har av fryste bær eller benytt årstiden og plukk med deg litt når du er ute på tur? Har du ekstra god tid kan du jo lage ditt eget bringebærsyltetøy også?

    Dette trenger du:

    • 2 poser Søt Bakemiks fra Det Glutenfrie Verksted
    • 1 pk fersk gjær
    • 1 boks kesam (alternativt soyayoghurt)
    • 40 g smør
    • 4 dl melk
    • Egg til pensling (ikke nødvendig)

    Til fyll trenger du:

    • 1 dl bringebær (syltetøy og gjerne fryste som du smuldrer opp)
    • 2 ts kanel
    • 1 ss revet appelsinskall
    • Melis til dekor

    Dette gjør du:

    • Følg fremgangsmåten på baksiden av posen. NB! Husk at kesam varmes opp sammen med melk, og smør, for fingervarm temperatur før du rører ut fersk gjær.
    • La deigen heve godt, gjerne 1 time, i bakebollen. I mellomtiden finner du frem silikonmatte, kjevle og gjør klart fyllet.
    • Legg deigen på silikonmatten og elt litt sammen før du bruker kjevla til å kjevle ut et rektangel. Deigen skal ikke være klissete, men skulle den være det så har du litt ektra mel tilgjengelig til utbaking.
    • Smør på bringebærsyltetøy, strø på kanel og appelsinskall jevnt utover.
    • Rull så deigen sammen på langs til en lang pølse
    • Bruk en skarp kniv til å gjøre et snitt på langs men behold sidene hele, ca 2 cm i hver ende. 
    • Kle et stekebrett med bakepapir og legg deigen oppå.
    • Form så ønsket kringle ved å tvinne dette sammen. Det oppleves ganske klissete og ujevnt men det gjør ingenting, form den så godt du kan med hendene og sett til ny heving ca 45 min. Pass på at skjøtene er godt festet sammen.
    • Pensle med sammenpisket egg (ikke nødvendig) 
    • Sett ovnen på 200 grader og stek i ca 20-25 min.
    • Avkjøl på rist før du pynter med melisglasur 

    God fornøyelse! :)

    Denne oppskriften fikk jeg inspirasjon til av Lise Finckenhagen, hun lager masse godt! Jeg gjør min vri på det slik at det også funker for oss som må leve glutenfritt <3

    Les mer
  • Kanelstenger Kanelstenger
    01/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted
    Kanelstenger

    Der jeg kommer fra, Porsgrunn, der var det kanelstenger hos bakern som var det store høydepunktet.

    Da jeg skulle bake boller forrige dagen kom jeg på denne muligheten så istedetfor å pynte bollene med vanlig glasur gikk jeg for denne kombo'n. Burde selvsagt bakt bollene som type stenger istedet, men samme det da smaken jo er det viktigste!?

    Dette trenger du:

    • 1 pose Søt Bakemiks
    • 1,5 dl Kesam
    • 20 g smør
    • 2 dl melk
    • 1 pk fersk gjær
    • Litt smeltet smør, sukker og kanel til toppingen

    Dette gjør du:

    • Følg samme fremgangsmåte som på posen ifht øvrige ingredienser og fremgangsmåte.
    • Hev deigen min 30 min i bakebollen før du baker den ut.
    • Form boller og legg på stekebrett kledd med bakepapir. Hvis du ønsker de opprinnelige kanelstengene så former du deigen til stenger istedet for boller ;)
    • Sett til heving ca 30 min, pensle lett med egg (iike nødvendig)
    • Sett ovnen på 200 grader og stek i 12-15min
    • Følg med på tiden da steketiden avhenger både av ovn og størrelse på bollene.
    • Avkjøles på rist 
    • Mens bollene/ stengene avkjøles smelter du litt smør og blander sukker og kanel i en egen liten skål
    • Dypp så først bollene i det smeltede smøret og så i sukker/ kanel blandingen

    Skikkelig digg - God fornøyelse! :)

    Les mer
  • Bollefocaccia Bollefocaccia
    01/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted
    Bollefocaccia

    En miks, mange muligheter!! Søt Bakemiks er igjen redningen, og du slipper unna med at de fleste av ingrediensene er i bakemiksen som igjen gjør hele prosessen enklere.

    Focaccia har du sikker bakt før, men prøv det i en søt variant som denne. Naminaaammm! :)

    Dette trenger du:

    • 2 poser Søt Bakemiks fra Det Glutenfrie Verksted
    • 1 pk fersk gjær
    • 1 boks kesam (alternativt soyayoghurt)
    • 40 g smør
    • 4 dl melk
    • Egg til pensling (ikke nødvendig)

    Til fyll trenger du:

    • 1/2 - 1 pk vaniljekrem
    • Blåbær
    • Melis til dekor (ikke nødvendig)

    Dette gjør du:

    • Følg fremgangsmåten på baksiden av posen. NB! Husk at kesam varmes opp sammen med melk, og smør, for fingervarm temperatur før du rører ut fersk gjær.
    • La deigen heve godt, gjerne 1 time, i bakebollen. 
    • I mellomtiden finner du frem kakeform. Jeg brukte en firkantet kakeform, men rund funker jo selsvsagt like bra. Størrelse ca 26 cm.
    • Kle kakeformen med et bakepapir og legg deigen oppi.
    • Bruk hendene til å fylle formen med deigen og lag groper med fingrene. 
    • Fordel vaniljekrem over hele og sørg for at hullene er godt fylt med masse krem
    • Sett til ny heving, min 30 min.
    • Sett ovnen på 200 grader.
    • Strø litt blåbær over kaken før du setter til steking i ca 30-35 min.
    • Avkjøl på rist og nyyyytes

    God fornøyelse! :)

    Blir ikke alt spist opp samme dag så foreslår jeg at du skjærer opp i passende biter og fryser ned. Da har du noe på lur til neste gang det frister med bollefocaccia ;)

    Les mer
  • Kanelsnurrer med vaniljekrem Kanelsnurrer med vaniljekrem
    01/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted
    Kanelsnurrer med vaniljekrem

    En miks, mange muligheter!! Søt Bakemiks er igjen redningen, og du slipper unna med at de fleste av ingrediensene er i bakemiksen som igjen gjør hele prosessen enklere.

    Denne søndagen ble det litt opprydding i kjøleskapet og jeg endret litt på ingrediensene basert på hva jeg hadde tilgjengelig, men gode det skal jeg love deg at de ble ;)

    Dette trenger du til ca 12 snurrer:

    • 1 pose Søt Bakemiks fra Det Glutenfrie Verksted
    • 1/2 pk fersk gjær
    • 150 gram naturell yoghurt (eller bruk kesam slik det står på bakemiksen)
    • 20 g smør
    • 2 dl melk
    • 1 pk vaniljekrem Piano, eller lag den selv fra bunnen med denne oppskriften
    • Litt kanel
    • Egg til pensling (ikke nødvendig)
    • (Bakematte, bakespatel og kjevle)
    • Svensk perlesukker til pynt (ikke nødvendig)

    Dette gjør du:

    • Følg fremgangsmåten på baksiden av posen. NB! Husk at yoghurt/kesam varmes opp sammen med melk, og smør, for fingervarm temperatur før du rører ut fersk gjær.
    • La deigen heve godt, gjerne 1 time, i bakebollen. 
    • Ha gjerne litt ekstra mel tilgjengelig selvom det stort sett går fint uten.
    • Kjevle ut en rektangulær lei og smør vaniljekrem utover før du drysser kanel over.
    • Rull deigen sammen til en lang pølse og del opp 12 like store biter
    • Kle et stekebrett med bakepapir, legg på snurrene og sett til ny heving.
    • Sett til ny heving, 30 min.
    • Sett ovnen på 200 grader.
    • Pensle med egg og strø på perlesukker før du setter til steking i ca 25 min.
    • Avkjøles på rist 

    God fornøyelse! :)

    Les mer
  • Kanelboller med eple Kanelboller med eple
    01/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted
    Kanelboller med eple

    En miks, mange muligheter!! Søt Bakemiks er igjen redningen, og denne dagen ble det en fantastisk god kombinasjon med Søt Bakemiks, epler fra naboen (epleslang er lov ;)) og inspo fra en av Lise Finckenhagen sine oppskrifter. Hun er det verdt å følge - bare et lite tips.

    Dette trenger du til ca 10 store, saftige boller:

    • 2 poser Søt Bakemiks fra Det Glutenfrie Verksted
    • 1,5 ts kardemomme
    • 1 pk fersk gjær
    • 300 gram = 1 boks kesam (eller soyyoghurt for melkefritt)
    • 40 g smeltet smør
    • 4 dl melk

    Til fyll:

    • 5-6 epler
    • 60 gram smør
    • 60 gram rårørsukker
    • 2-3 ss kanel
    • 100 gram mykt smør
    • Egg til pensling (ikke nødvendig)
    • Svensk perlesukker til pynt (ikke nødvendig)

    Til glasur:

    • melis
    • melk eller vann (blander du melis med melk får du en hvitere glasur enn om du blander ut med vann ;))

    Dette gjør du:

    • Følg fremgangsmåten på baksiden av posen. NB! Husk at yoghurt/kesam varmes opp sammen med melk, og smør, for fingervarm temperatur før du rører ut fersk gjær.
    • La deigen heve godt, gjerne 1 time, i bakebollen. 
    • Mens deigen hever forbereder du eplefyllet; skrell eplene kun om du tenker det er nødvending, smelt smør og fres eplebitene noen minetter. Dryss så over sukkeret og la det surre noen minutter til eplene er møre. 
    • Bland mykt smør og kanel sammen.
    • Kjevle ut en rektangulær lei og smør kanel og smørblandingen utover leiven før du fordeler eplefyllet på.
    • Rull deigen sammen til en lang pølse og del opp 10 like store biter
    • Kle en liten langpanneform med bakepapir, legg på snurrene og sett til ny heving ca 30 min.
    • Sett ovnen på 210 grader.
    • Pensle med egg og strø på perlesukker før du setter til steking i ca 25 min.
    • Avkjøles på rist og pyntes enkelt med melisglasur om du vil. 

    God fornøyelse! :)

    Les mer