07/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Blåbær og bananmuffins
Huhei – disse ble gode! Perfekt søndagskos! Tok litt det jeg hadde tilgjengelig og endte opp med disse digge muffinsene. Siden jeg her bruker Müsli med Chia som base vil jeg til og med kalle de sunne muffins.
Dette trenger du til ca 18-20 sunne blåbær og bananmuffins:
- 3 modne bananer
- 5 egg
- 1,5 dl rapsolje
- 0,5 dl smeltet smør
- 2 ss kokosblomstsukker eller annet sukker
- 2,5 dl Müsli med chia (kan sikkert byttes ut med havregryn)
- 3 dl Bolle miks (kan byttes ut med annet glutenfritt mel)
- 1 ts bakepulver
- 1/2 ts salt
- 1 ts kanel
- 1 ts kardemomme
- 3 dl fryste blåbær
- en liten nevne friske bringebær og blåbær
- gresskarkjerner
Dette gjør du:
- Sett ovnen på 180 grader.
- Pisk eggene.
- Mos bananene og tilsett rapsolje/ smør sammen med eggene.
- Tilsett resten av det tørre, litt og litt.
- De fryste blåbærene tilsetter du til slutt og rører forsiktig inn sammen med de friske bærene (har du kun fryste bær funker det også).
- Fordel i muffinsformer, strø litt gresskarfrø over, og stek i ca 16 min.
Avkjøles på rist – og nytes gjerne småvarme. God fornøyelse! Pst! Husk at alle mine mikser kan brukes på flere måter – #enmiksfleremuligheter.