Kaker og dessert

Her finner du en oversikt over alle produktene jeg har utviklet som kan brukes til kaker og dessert. Med produktserien ønsker jeg å tilby et bredt utvalg løsninger fra dagens første, til siste måltid. Derfor har hver bakemiks mange variasjonsmuligheter slik at du enkelt kan ha et variert kosthold. Her er det bare å bruke fantasien og komme opp med kreative løsninger!

LURER DU PÅ HVOR DU KAN KJØPE PRODUKTENE?

Heldigvis har det blitt enklere å få tak i glutenfri mat i dag enn det har vært tidligere. De store matvarekjedene har fått øynene opp for disse alternativene og det er bra for oss som er allergikere. Jeg syns fortsatt det er i overkant stort utvalg av mindre næringsrike, glutenfrie alternativer, men jeg håper at min produktserie kan gjøre det litt enklere for deg selv i en hektisk hverdag å få til gode, smakfulle, nyttige og næringsrike løsninger.

Her finner du en oversikt over hvilke butikker og nettbutikker som fører mine økologiske og glutenfrie produkter.

  • Boller Boller
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted
    Boller

    Er det mulig? Ja! Og jeg tør påstå at disse bollen smaker nesten som de andre bollene som ikke er glutenfrie. Mens disse i tillegg er økologiske og uten en drøss med sukker

    ØKOLOGISK GLUTENFRI BOLLEMIKS

    Kesam gjør at bollene blir saftige, og gode, og med snev av kardemomme så er bollene godkjent. Vær oppmerksom på at kesam skal varmes opp sammen med melk og smør for du tilsetter gjær og miks. Tar du kesam rett fra kjøleskapet ender det stort sett med små harde boller som ikke har fått hevet tilstrekkelig med fare for at gjæren ikke har fått tilstrekkelig oppmerksomhet for å heve. Miksen er tilsatt rårørsukker i begrenset mengde men om du ønsker søtere bakst så er det enkelt å tilsette litt ekstra sukker eller litt mer kardemomme.

    STEKES I 15 MINUTTER

    Jeg vil anbefale å la deigen heve i bakebollen før du former til boller. I tillegg kan det være lurt å ha litt ekstra mel tilgjengelig slik at du får til å lage fine, runde boller. Hev så en runde til før du setter inn i oppvarmet ovn. Følg også med på steketiden da det stort sett holder med 15 min steketid på 200 grader.

    BOLLEMIKSEN KAN BRUKES PÅ MANGE MÅTER

    Bollemiksen kan også brukes til flere varianter så sjekk under fanen «Mine oppskrifter/ Gjærbakst» for flere baketips. Kos deg!

    INGREDIENSER:

    Maisstivelse*, rårørsukker*, sammalt hirsemel*, sammalt rismel*, malt loppefrøskall*, fortykningsmiddel (guarkjernemel*), kardemomme*, havsalt. 

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

    Energi 1490 kJ (351 kcal)

    Fett 0,6 g

    Mettet fett 0,1 g

    Karbohydrater 81,8 g

    Sukkerarter 15,6 g

    Fiber 5,0 g

    Protein 2,0 g

    Salt 0,5 g

    Les mer
  • Brownies Brownies
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted
    Brownies

    En fristende og smakfull fullkorns brownie som også er veldig enkel å tilberede!

    GLUTENFRI BROWNIEMIKS KAN VARIERES I DET UENDELIGE

    Det beste med denne er at den kan varieres i det uendelige. Du kan gjøre den søtere om du vil, ved å tilsette mer sjokolade eller for eksempel daim kuler. Du kan gjøre den friskere, ved å tilsette litt appelsinjuice og revet appelsin skall. Du kan gjøre den litt mer spicy, ved å tilsette hakket, frisk chili eller du kan faktisk gjøre den enda sunnere ved å tilsette hakkede nøtter.

    Følg med på steketiden da jeg synes brownies smaker aller best når den er litt myk, og gjerne litt lunken. Bruk gjerne en liten form også.

    INGREDIENSER I GLUTENFRI BROWNIE

    Fullkorn rismel* 37%, rårørsukker*, mørk sjokoladebiter*(rårørsukker*, kakaomasse*, kakaosmør*, emulgator: solsikke lechitin*), kakaopulver*, sammalt hirsemel*4%, fortykningsmiddel: johannesbrødkjernemel*, bourbon-vanilje*, havsalt. 

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

    Energi 1646 kJ (390 kcal)

    Fett 5,7 g

    Mettet fett 3,1 g

    Karbohydrater 75,8 g

    Sukkerarter 43,8 g

    Fiber 4,9 g

    Protein 6,2 g

    Salt 0,19 g

    Les mer
  • Sjokoladekake Sjokoladekake
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted
    Sjokoladekake

    Nyhet! Sjokoladekakemiks med mindre sukker - uten hvetestivelse - kun søtet med rårørsukker og kokosblomstsukker!

    GLUTENFRI SJOKOLADEKAKE-MIKS MED MINDRE SUKKER

    Savner du en Sjokoladekake som ikke «bare» inneholder sukker og hvetestivelse? Denne miksen har jeg jobbet lenge med og jeg håper neste gang du skal på dugnad, feire bursdag, dra på hytta, starte ferien eller bare nyte helgen at du baker en runde med denne. Kake skal jo være søtt og godt, men det er ikke dermed sagt at det er sukkeret som gjør at smaken blir god.

    Jeg bruker kun rårørsukker og kokosblomstsukker i denne, i tillegg til at den også har litt havremel i seg.

    SJOKOLADEKAKE-MIKS TIL LANGPANNE

    Pakken inneholder miks til en sjokoladekake i type liten langpanne med lokk, og ønsker du tips til glasur så står det oppskrift også på det på selve pakken. Sjekk også baksiden om du vil lage en mer høytidelig kake – da bør du prøve deg på Drømmekaken! <3

    INGREDIENSER I GLUTENFRI SJOKOLADEKAKE

    Rismel*, rårørsukker*, havremel*, potetstivelse*, kakaopulver* 8%, kokosblomstsukker *, bakepulver (hevemiddel: natrium bikarbonat, surhetsregulerende middel: kremotartari, maismel*), fortykner: johannesbrødkjernemel*, vaniljepulver*, havsalt. 

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

    Energi 1553 kJ (367 kcal)

    Fett 2,0 g

    Mettet fett 0,8 g

    Karbohydrater 78 g

    Sukkerarter 37 g

    Fiber 4,7 g

    Protein 5,9 g

    Salt 0,84 g

    Les mer
  • Pai Pai
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted
    Pai

    Denne håper jeg vil glede deg like mye som den gleder meg!

    KAN BRUKES BÅDE TIL VANLIGE OG SØTE PAIER

    Miksen holder til en stor paiform og inneholder stort sett rismel. Enkel å mikse og enkel å bake ut. Fantastisk god som lunsj, til venninnekveld, pokerkveld ;), middag eller rester til morgendagens matpakke. Jeg vil legge ut flere tips og smaksvarianter under fanen Oppskrifter og tips – sjekk ut den eller lag din egen favoritt og del den gjerne med meg.

    PAI- OG QUICHE MIKS

    Denne miksen inneholder to mikser slik at du kan lage både en vanlig pai/ quiche og en søt pai/ terte. Genialt, eller hva? Denne miksen har lavt saltinnhold som er bra for alle.

    SØT PAI- ELLER TERTE

    Yippi!! Tilsett 60 gram melis, eller juster mengden etter din smak, og lag en deilig pai fylt med sesongens bær og frukt. Smaker himmelsk!

    INGREDIENSER I GLUTENFRI PAI-MIKS

    Rismel*, rissirup pulver* havsalt.

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

    Energi 1632 kJ (385 kcal)

    Fett 1,5 g

    Mettet fett 0,4 g

    Karbohydrater 85,0 g

    Sukkerarter 2,1 g

    Fiber 2,0 g

    Protein 7,0 g

    Salt

    Les mer
  • Rismel Rismel fullkorn
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted
    Rismel fullkorn

    Rismel er kanskje den enkleste sorten å få tak i når man skal bake glutenfritt. Rismel hjelper til med å gjøre baksten mer saftig og holdbar, og brukes best sammen med andre meltyper om du vil bake glutenfritt.

    Du har kanskje noen favoritt oppskrifter du ønsker å gjøre glutenfrie? Da kan rismel være et alternativ å bytte ut vanlig hvetemel med.

    INGREDIENSER:

    fullkorn rismel*

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

    Energi 1490 kJ (352 kcal)

    Fett 2,2 g

    Mettet fett 0,6 g

    Karbohydrater 74 g

    Sukkerarter 0,7 g

    Fiber 2,2 g

    Protein 7,8 g

    Salt 0,03 g

    Les mer
  • Maismel Maismel
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted
    Maismel

    Maismel er supert å kombinere med andre melsorter om du vil bake brød, kaker eller vafler. Maismel er helt nødvendig om du ønsker å bake tortillas. Leg merke til fargen! Nydelig;) 

    HVORFOR ØKOLOGISK?

    Jeg har valgt å bruke økologiske råvarer i mine bakemikser og rent mel i posen av den enkle grunn at jeg tror det er best for deg og meg. Det er mange diskusjoner og meninger rundt dette, men hver og en får avgjøre hva som oppleves best for seg. 

    INGREDIENSER:

    Maismel*

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

    Energi 1484 kJ (350 kcal)

    Fett 1,1 g

    Mettet fett 0,1 g

    Karbohydrater 73,8 g

    Sukkerarter 1,5 g

    Fiber 5 g

    Protein 8,8 g

    Salt < 0,01 g

    Les mer
  • Bokhvetemel Bokhvetemel fullkorn
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted
    Bokhvetemel fullkorn

    Bokhvetemel er nesten en nødvendighet når det kommer til glutenfri bakst. Det kan brukes til jevning i stuinger og sauser, til pannekaker, kaker og paier og du kommer nesten ikke utenom litt bokhvete om du ønsker å bake brød. Bokhvete er ganske digstinkt på smak, og gjør seg derfor best i kombinasjon med andre glutenfrie melsorter. 

    ØKOLOGISK BOKHVETE

    INGREDIENSER:

    fullkorn bokhvete*

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

    Energi 1531 kJ (364 kcal)

    2,7 2,7 g

    Mettet fett 0,5 g

    Karbohydrater 70,7 g

    Sukkerarter 0,4 g

    Fiber 3,6 g

    Protein 11,7g

    Salt <0,01 g

    Les mer
  • Quinoamel Quinoamel (Økologisk)
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted
    Quinoamel (Økologisk)

    Quino er svært næringsrikt og er en fin kilde til kostfiber og protein. Prøv det i grøt, eller som en kombinasjon med andre glutenfrie melsorter når du skal bake, eller som tillegg i vaffel og pannekakerøre. 

    ØKOLOGISK QUINOA MEL

    INGREDIENSER:

    quinoamel*

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

    Energi 1546 kJ (368 kcal)

    Fett 5,9 g

    Mettet fett 0,5 g

    Karbohydrater 62,4 g

    Sukkerarter 1,8 g

    Fiber 6,9 g

    Protein 12,2 g

    Salt 0,01 g

    Les mer
  • Vafler Vafler
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted
    Vafler

    Vafler er noe vi nærmest har vokst opp med – og ikke minst bør muligheten til å få seg en god vaffel også finnes for oss med gluten intoleranse.

    GLUTENFRIE FULLKORNSVAFLER UTEN TILSATT SUKKER

    Jeg er tilhenger av litt mindre sukker, eller det å kunne ha valget selv til å avgjøre hvor søtt en vil det skal smake. Dermed ble løsningen «enkel» – Fullkornsvafler uten tilsatt sukker!

    LAG VAFLER TIL FORRETT

    Lov meg at du prøver vaflene som forrett en gang – lag miksen helt uten sukker!

    Du kan steke de som vanlig i vaffeljernet eller du kan steke de som små blinis/ pannekaker. Avkjøl og legg en skje med rømme, litt løyrom, hakket rødløk og pynt med ett strå gressløk.

    Det er skikkelig godt!

    INGREDIENSER I GLUTENFRIE FULLKORNSVAFLER

    Sammalt rismel*, sammalt hirsemel*, sammalt bokhvetemel*, sammalt teffmel*, bakepulver (hevemiddel (natriumhydrogenkarbonat), surhetsregulerende middel (monokaliumtartrat), maismel*), fortykningsmiddel (guarkjernemel*), havsalt.

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

    Energi 1515 kJ (358 kcal)

    Fett 2,9 g

    Mettet fett 0,7 g

    Karbohydrater 72,8 g

    Sukkerarter 1,0 g

    Fiber 3,5 g

    Protein 8,3 g

    Salt 0,6 g

    Les mer
  • Müsli med chia Müsli med chia
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted
    Müsli med chia

    Den første glutenfrie müsli miksen som kan pryde seg med nøkkelhull merket! Et bevisst valg med fokus på null sukker eller salt tilsatt, og kun naturlige ingredienser som fullkorn havregryn, quinoa, amaranth, bokhvete, linfrø og chia som gir en god proteinkilde og et høyt kostfiberinnhold. Denne leverer helt klart på helsemyndighetenes fokus på mindre sukker og mindre salt.

    I tillegg kan denne müsliblandingen brukes på flere måter. Som den er tilsatt melk, yoghurt, cottage cheese, kokosmelk, laktosefritt eller du kan lage din egen kjøleskapsgrøt, eller rett og slett bruke den som base for din egen havregrøt. Uansett en god start på din dag eller avslutning på en annen!

    INGREDIENSER I GLUTENFRI MÜSLI MED CHIA

    Fullkorn glutenfri havregryn*, poppet quinoa, poppet amaranth*, bokhveteflak*, linfrø*, chia (Salvia hispanica) frø* 1,5%, malte linfrø, vanilje*. 

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G)

    Energi 1580kJ (375kcal)

    Fett 7,8 g

    Mettet fett 1,2 g

    Karbohydrater -

    Sukkerarter 57,6 g 0,9 g

    Fiber 10,2 g

    Protein 13,6 g

    Salt 0,01 g

    Les mer
  • Cornflakes Cornflakes
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted
    Cornflakes

    Barnas favoritt? Cornflakes er en frokostklassiker og nesten alle barns favoritt.

    Denne utgaven er selvfølgelig også glutenfri, og økologisk, og kun søtet med rårørsukker for å gjøre den til et litt smartere valg. Innholdet gir deg garantert en knasende god start på dagen og et smakfullt, økologisk lite måltid. God fornøyelse!

    UTEN

    Gjær, egg, melk, gluten og hvete. Og er i tillegg både vegansk og kolestrolfri :)

    INGREDIENSER I GLUTENFRI CORNFLAKES

    Mais*93%, rårørsukker*, havsalt.

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G)

    Energi 1482kJ (350kcal)

    Fett 1,0 g

    Mettet fett 0,1 g

    Karbohydrater 74,6 g

    Sukkerarter 7,4 g

    Fiber 4,7 g

    Protein 8,2 g

    Salt 1,0 g

    Les mer
  • Knekkebrød Knekkebrød
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted
    Knekkebrød

    Knekkebrød er et godt alternativ til mellommåltid, til frokost eller kvelds og smaker til og med godt som «snacks».

    GLUTENFRI OG ØKOLOGISK KNEKKEBRØD-MIKS

    Denne miksen er proppet med frø og dermed sunne næringsstoffer som egentlig bare gjør deg godt. Hva du eventuelt bruker som pålegg eller tillegg er jo opp til deg. Enkelt å bake er det også.

    SLIK LAGER DU GLUTENFRIE KNEKKEBRØD

    Du tilsetter bare miksen 5 dl kokende vann, lar det stå å svelle minimum 5 minutter og fordeler røra på to stekebrett. Bruke ett ekstra bakeark til å kjevle ut deigen til en jevn masse. Stekes som anvist på posen. Disse kan man fint bake opp flere brett av da erfaringen fra Verkstedet er at disse forsvinner fort…

    INGREDIENSER I KNEKKEBRØD-MIKS

    Solsikkefrø*, fullkorn havregrynflak*, linfrø*, sesamfrø*, gresskarfrø*. 

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

    Energi 2168 kJ (516 kcal)

    Fett 37,0 g

    Mettet fett 5,1 g

    Karbohydrater 19,5 g

    Sukkerarter 0,8 g

    Fiber 11,5 g

    Protein 22,0 g

    Salt 0,06 g

    Les mer
  • Pannekaker Pannekaker
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted
    Pannekaker

    Glade barn?

    GLUTENFRI OG ØKOLOGISK PANNEKAKE-MIKS

    Med denne miksen tror jeg faktisk det kan garanteres – det blir mer enn nok til alle, ca 15 pannekaker av en pose. Stek og server til middag med en deilig suppe til, eller hvorfor ikke bare lage blåbær pannekaker?

    SERVER GLUTENFRIE PANNEKAKER TIL LUNSJ ELLER MIDDAG

    Eller prøv en ny variant med snøfrisk, salat, parma skinke til lunsj – en litt utradisjonell måte å servere pannekaker på og veeeldig godt.

    INGREDIENSER I GLUTENFRIE PANNEKAKER

    Rismel*, sammalt rismel*, tapiokastivelse*, bakepulver (hevemiddel: natriumhydrogenkarbonat), surhetsregulerende middel:kremotartari, maismel*), havsalt. 

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk.

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

    Energi 1567 kJ (369 kcal)

    Fett 1,5 g

    Mettet fett 0,4 g

    Karbohydrater 82 g

    Sukkerarter 0,3 g

    Fiber 2,2 g

    Protein 6,5 g

    Salt 0,5 g

    Les mer
  • Focaccia Focaccia
    07/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted
    Focaccia

    Nybakt, fersk og duftende Focaccia? Nammm… Det er noe med å ha muligheten til en variasjon, og denne miksen synes jeg byr på masse. Enkel å bake, enkel å variere basert på dine ønsker og kreativitet, en lykke å servere og passer til alt fra tapas, grill, nattmat, matpakke, turmat osv. Eller gjør det enkelt og server nybakt focaccia med aioli – nesten litt lykke over det.

    UTEN

    Gjær*), egg, laktose og hvete i tillegg til at den er vegansk og kolestrolfri

    *) gjær tilsettes ved baking

    INGREDIENSER I GLUTENFRI FOCACCIA

    Maisstivelse*, sammalt rismel*, sammalt hirsemel*, malt loppefrøskall*, havsalt, fortykningsmiddel (guarkjernemel*). 

    *Fra sertifisert økologisk jordbruk

    NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)

    Energi 1433 kJ (338 kcal)

    Fett 0,7 g

    Mettet fett 0,2 g

    Karbohydrater 77,8 g

    Sukkerarter 0,2 g

    Fiber 5,5 g

    Protein 2,3 g

    Salt 2,1 g

    Les mer