01/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Bringebærkrans
En miks, mange muligheter!! Søt Bakemiks er igjen redningen, og du slipper unna med at de fleste av ingrediensene er i bakemiksen som igjen gjør hele prosessen enklere.
Her har jeg bakt en kringle fylt med bringebær - en frisk og god variant. Bruk gjerne det du har av fryste bær eller benytt årstiden og plukk med deg litt når du er ute på tur? Har du ekstra god tid kan du jo lage ditt eget bringebærsyltetøy også?
Dette trenger du:
- 2 poser Søt Bakemiks fra Det Glutenfrie Verksted
- 1 pk fersk gjær
- 1 boks kesam (alternativt soyayoghurt)
- 40 g smør
- 4 dl melk
- Egg til pensling (ikke nødvendig)
Til fyll trenger du:
- 1 dl bringebær (syltetøy og gjerne fryste som du smuldrer opp)
- 2 ts kanel
- 1 ss revet appelsinskall
- Melis til dekor
Dette gjør du:
- Følg fremgangsmåten på baksiden av posen. NB! Husk at kesam varmes opp sammen med melk, og smør, for fingervarm temperatur før du rører ut fersk gjær.
- La deigen heve godt, gjerne 1 time, i bakebollen. I mellomtiden finner du frem silikonmatte, kjevle og gjør klart fyllet.
- Legg deigen på silikonmatten og elt litt sammen før du bruker kjevla til å kjevle ut et rektangel. Deigen skal ikke være klissete, men skulle den være det så har du litt ektra mel tilgjengelig til utbaking.
- Smør på bringebærsyltetøy, strø på kanel og appelsinskall jevnt utover.
- Rull så deigen sammen på langs til en lang pølse
- Bruk en skarp kniv til å gjøre et snitt på langs men behold sidene hele, ca 2 cm i hver ende.
- Kle et stekebrett med bakepapir og legg deigen oppå.
- Form så ønsket kringle ved å tvinne dette sammen. Det oppleves ganske klissete og ujevnt men det gjør ingenting, form den så godt du kan med hendene og sett til ny heving ca 45 min. Pass på at skjøtene er godt festet sammen.
- Pensle med sammenpisket egg (ikke nødvendig)
- Sett ovnen på 200 grader og stek i ca 20-25 min.
- Avkjøl på rist før du pynter med melisglasur
God fornøyelse! :)
Denne oppskriften fikk jeg inspirasjon til av Lise Finckenhagen, hun lager masse godt! Jeg gjør min vri på det slik at det også funker for oss som må leve glutenfritt <3