Glutenfri eplekake

Glutenfri eplekake

Eplekake… duften av epler og kanel….minner meg egentlig om mormor… mens denne er glutenfri!

Dette trenger du:

  • 4 epler, helst norske og økologiske
  • 2 ss kanel
  • 1 ts rårørsukker
  • 200 gram smør
  • 155 gram rårørsukker
  • 4 egg
  • 170 gram Bolle miks
  • 1 ts bakepulver

Dette gjør du:

  • Sett ovnen på 180 grader. Skrell eplene og del opp i tynne båter/skiver som du så blander med kanel og litt sukker. Enkleste måten å få til dette på er å legge eplebåtene i en liten pose, tilsett kanel og sukker, rist og bland godt.
  • Pisk smør og sukker hvitt, og om du bruker rårørsukker og ikke synes det løser seg helt opp er det helt ok.
  • Tilsett så ett og ett egg og tilslutt sikter du over mel, pluss bakepulver, og blander forsiktig.
  • Fordel røra så i en kledd kakeform, jeg brukte den minste på ca 20 cm. Hell litt røre i formen først før du legger eplebåtene ned i og så heller på resten av røra og fordeler resten av eplebåtene på toppen. Trygg eplebåtene ned i røra slik. Om du vil kan du strø litt perlesukker på toppen før du setter den inn i ovnen.
  • Stekes midt i ovnen i ca 35 min. Følg med på tiden og legg et bakeark på toppen om du synes kaken fort blir godt stekt på toppen (hvilke min gjorde)

Avkjøles på rist – men serveres gjerne lunken med litt krem eller vaniljekesam. God fornøyelse!