Glutenfri plommekake

Glutenfri plommekake

Når hagen bugner med plommer og du finner inspirasjon til å bake en ny plommekake som i tillegg smaker himmelsk ja da må den jo deles. Håper du har tilgang til plommer selv, hos naboen, hos besteforeldre eller i din lokale butikk. Her har du hvertfall en oppskrift jeg kan anbefale.

Dette trenger du:

  • 5 dl plommer – plommene deles i to og plommestein fjernes
  • 1,75 dl sukker (øk til 2 dl øm du ønsker litt søtere kake og om plommene ikke er såå søte)
  • 150 smør
  • 5 dl focacciamiks fra Det Glutenfrie Verksted
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0,25 ts salt
  • 3 egg
  • 2,5 dl tyrkisk yoghurt
  • Litt ekstra plommer til pynt
  • Litt mandelskiver til pynt

Dette gjør du:

  • Del plommene i to og fjern stenene.
  • Sett stekeovnen på 175 grader.
  • Pisk smør og sukker hvit i kjøkkenmaskin.
  • Tilsett ett og ett egg mens du pisker forsiktig.
  • Bland de tørre ingrediensene og sikt inn dette vekselvis med yoghurten.
  • Vend tilslutt inn plommene.
  • Kle en kakeform str 22 cm med bakepapir og hell deigen oppi.
  • Legg noen halve plommer på toppen til pynt og strø litt mandelskiver på toppen.
  • Stekes i ca 45 min men følg med på tiden og bruk en trepinne til å sjekke om kaken er gjennomstekt før du tar den ut. La den være litt fuktig.

Serveres lett avkjølt med pisket krem til. Lykke! <3