01/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Glutenfrie vaniljeboller
Supergode boller fylt med vaniljekrem!
Dette trenger du:
- 1 pose Søt Bakemiks fra Det Glutenfrie Verksted
- 1/2 pakke fersk gjær
- 2 dl melk
- 143 gram kesam eller soyayoghurt
- 25 gram smør, smeltet
- 1 pk Piano vaniljekrem – eller lag din egen hjemmelagede vaniljekrem ved å følge denne linken .
- 1 egg til pensling (ikke nødvendig)
Dette gjør du:
- Følg fremgangsmåten på baksiden av posen – sett deigen til heving 30-45 min.
- Legg en silikon/ bakematte på kjøkkenbenken og ta deigen ut av bakebollen, elt med litt ekstra mel om nødvendig.
- Del opp deigen i 12 like deler.
- Ta en del av gangen og lag en bolle som du så trykker flat.
- Ta en spiseskje med vaniljekrem og legg på i midten av leiven.
- Brett så deigen rundt kremen og legg på stekebrett kledd med bakepapir med skjøten ned.
- Etterhev i ca 30 min.
- Pensel med egg (ikke nødvendig)
- Stekes på 210 grader 10-15 min. Følg med på tiden.
- Avkjøles på rist
Dryss litt melis over eller pynt med melisglasur og nyyyt :)