01/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Kanelboller med eple
En miks, mange muligheter!! Søt Bakemiks er igjen redningen, og denne dagen ble det en fantastisk god kombinasjon med Søt Bakemiks, epler fra naboen (epleslang er lov ;)) og inspo fra en av Lise Finckenhagen sine oppskrifter. Hun er det verdt å følge - bare et lite tips.
Dette trenger du til ca 10 store, saftige boller:
- 2 poser Søt Bakemiks fra Det Glutenfrie Verksted
- 1,5 ts kardemomme
- 1 pk fersk gjær
- 300 gram = 1 boks kesam (eller soyyoghurt for melkefritt)
- 40 g smeltet smør
- 4 dl melk
Til fyll:
- 5-6 epler
- 60 gram smør
- 60 gram rårørsukker
- 2-3 ss kanel
- 100 gram mykt smør
- Egg til pensling (ikke nødvendig)
- Svensk perlesukker til pynt (ikke nødvendig)
Til glasur:
- melis
- melk eller vann (blander du melis med melk får du en hvitere glasur enn om du blander ut med vann ;))
Dette gjør du:
- Følg fremgangsmåten på baksiden av posen. NB! Husk at yoghurt/kesam varmes opp sammen med melk, og smør, for fingervarm temperatur før du rører ut fersk gjær.
- La deigen heve godt, gjerne 1 time, i bakebollen.
- Mens deigen hever forbereder du eplefyllet; skrell eplene kun om du tenker det er nødvending, smelt smør og fres eplebitene noen minetter. Dryss så over sukkeret og la det surre noen minutter til eplene er møre.
- Bland mykt smør og kanel sammen.
- Kjevle ut en rektangulær lei og smør kanel og smørblandingen utover leiven før du fordeler eplefyllet på.
- Rull deigen sammen til en lang pølse og del opp 10 like store biter
- Kle en liten langpanneform med bakepapir, legg på snurrene og sett til ny heving ca 30 min.
- Sett ovnen på 210 grader.
- Pensle med egg og strø på perlesukker før du setter til steking i ca 25 min.
- Avkjøles på rist og pyntes enkelt med melisglasur om du vil.
God fornøyelse! :)