07/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Knekkebrød
Knekkebrød er et godt alternativ til mellommåltid, til frokost eller kvelds og smaker til og med godt som «snacks».
GLUTENFRI OG ØKOLOGISK KNEKKEBRØD-MIKS
Denne miksen er proppet med frø og dermed sunne næringsstoffer som egentlig bare gjør deg godt. Hva du eventuelt bruker som pålegg eller tillegg er jo opp til deg. Enkelt å bake er det også.
SLIK LAGER DU GLUTENFRIE KNEKKEBRØD
Du tilsetter bare miksen 5 dl kokende vann, lar det stå å svelle minimum 5 minutter og fordeler røra på to stekebrett. Bruke ett ekstra bakeark til å kjevle ut deigen til en jevn masse. Stekes som anvist på posen. Disse kan man fint bake opp flere brett av da erfaringen fra Verkstedet er at disse forsvinner fort…
INGREDIENSER I KNEKKEBRØD-MIKS
Solsikkefrø*, fullkorn havregrynflak*, linfrø*, sesamfrø*, gresskarfrø*.
*Fra sertifisert økologisk jordbruk.
NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)
Energi 2168 kJ (516 kcal)
Fett 37,0 g
Mettet fett 5,1 g
Karbohydrater 19,5 g
Sukkerarter 0,8 g
Fiber 11,5 g
Protein 22,0 g
Salt 0,06 g