Stikkelsbærpai

Stikkelsbærpai

En herlig sommerlig pai med stikkelsbær som er verdt en bakst eller to om du har stikkelsbær i nærheten nå som sommer’n snart er på hell…

Dette trenger du:

  • 1 pose Paimiks (det er to mikser i pakken)
  • 80 gram romtemperert smør
  • 1 egg
  • (60 gram melis) – jeg droppet melis i bunnen da det er sukker både i stikkelsbærfyllet og marengstoppen.

Dette trenger du til stikkelsbærfyll:

  • 1 liter stikkelsbær – jeg fjernet stilk og «blomst»
  • ca 0,75 dl sukker
  • 1,5 ss potetmel
  • litt vann

Dette trenger du til marengstoppen:

  • 4 eggehviter
  • 1,5 dl sukker

Dette gjør du:

  • Følg fremgangsmåten på pakken til Paibunn miksen.
  • Mens paibunnen stekes lager du stikkelsbærfyllet.
  • La stikkelsbærene putre sammen med sukker på svak varme til de mykner.
  • Rør ut potetmel i litt vann og rør inn i bærblandingen. La begge deler avkjøles.
  • Lag marengs ved å piske eggehvitene til stivt skum. NB! Bruk alltid ren stålbolle til dette. Visp inn sukker, litt og litt om gangen til massen er tykk og blank.
  • Fyll så paibunnen med bærblandingen og bre tilslutt marengsen over.
  • Stekes så ved 180 grader i ca 15 min, eller til marengsen har fått en fin farge. 
  • Avkjøles før du serverer med litt krem eller vaniljeis.

Riktig god fornøyelse!